fredag 25. desember 2015

"Bildet av Rebecca Winter" av Anna Quindlen

Bildet av Rebecca Winter
Anna Quindlen
Roman
318 sider
Oversatt av Eivind Lilleskjæret, MNO
Bastion Forlag
2015

Anna Quindlen er en amerikansk, kritikerrost forfatter og Pulitzer-prisvinnende journalist. Hun har flere ganger toppet bestselgerlistene i USA og har i årevis vært fast skribent i The New York Times. I dag skriver hun på fulltid og har en fast spalte i aktualitetsmagasinet Newsweek. Hun bor med mann og barn i New York, USA.

"Bildet av Rebecca Winter" handler om Rebecca Winter, en vellykket fotograf som bor i New York. Hun har brukt livet på å ta bilder, ta vare på sine aldrende foreldre og oppdra sønnen. Men de senere år har suksessen vært svinnende, noe som har gjort Rebecca bekymret for fremtiden og sin økonomiske sikkerhet. Med ønske om et enklere liv, bestemmer hun seg for å forlate byen. Rebecca leier ut sin leilighet og flytter til et sted midt ute i ødemarken.

Hun leier en liten hytte, men opplever snarlig at det landlige livet byr på nye typer utfordringer. Hun må forholde seg til alt fra en vaskebjørn på loftet, til hvordan hun skal opprettholde langdistanse relasjoner med de som har definert hennes

fortid.

Rebecca ser tilbake på livet hun til nå har levd. Hun reflekterer over de menneskene hun har elsket og mistet, og identifiserer den frykten som har holdt henne tilbake.

Her innser Rebecca at det hun tidligere har sett gjennom kameralinsen ikke har fanget alt det som livet har å tilby. Hun begynner å gjenoppbygge livet sitt, og åpner hjerte til nuet. Horisonten utvides, hun blir kjent med nye mennesker, og oppdager omsider nye bilder som vil forandre livet hennes.

"Bildet av Rebecca Winter" er en dypt rørende og morsom historie om det å finne tilbake til kjærligheten i voksent liv.

Boken forteller en historie om hvilke overgang mange middelaldrende kvinner står overfor når de reflekterer over sine verdier og hva de har oppnådd i livet. Den tar oss igjennom utfordringer og frykt, knyttet til det å bli eldre, og hjelper oss med å forstå at lykke er en prosess vi skaper når vi først aksepterer hvem vi egentlig er.

Forfatterens imponerende innsikt i tematikk som kjærlighet, familie, aldring og egenutvikling, gjør dette til en overbevisende og herlig historie.

Rebeccas reise er ikke en flukt, men en oppvåkning. Hun lærer oss å lytte til oss selv og lære av andre. Rebecca minner oss på å sette pris på livet i all sin ufullkommenhet og kompleksitet. Hennes reise kan være vår egen, og vi kan lære så mye om oss selv ved å lese denne boken.

For øvrig har boken et uhyre godt språk, hvor det også ligger så mye mer mellom linjene. Den kan leses på flere plan, og har mange små detaljer og nyanser underveis. Samtidig er den svært så stemningsfull.

Alt i alt en underholdende og leseverdig roman som gir anledning til både ettertanke og analyse.

"Bildet av Rebecca Winter" er en bok som jeg på det varmeste kan anbefale!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar