torsdag 17. desember 2015

"Pondus Anbefaler! - EON - Tolvte time"

Pondus Anbefaler!
EON - Tolvte time
Lars Lauvik
Tegneseriealbum
52 sider
Egmont Publishing
2015

Lars Lauvik (født 21. sept. 1973) er en av Norges mest etablerte tegneserieskapere som blant annet har utgitt Eon med tegneseriene Eon, Wildlife og Oppgulp. Før de ble samlet i Eon-bladet, ble seriene publisert i flere andre blader. Førstnevnte gikk fast i bladet Pondus siden det startet i 2000, og er en av de mest populære seriene som har vært i bladet, mens Wildlife var fast inventar i bladet Rocky.
Lars Lauvik er sammen med Frode Øverli blant de sentrale personene i tegneseriemiljøet i Norge, og de har begge bidratt sterkt til at interessen for norske tegneserier har tatt seg opp.

Etter moden overveielse har jeg funnet ut at Lars Lauvik er en gud. For guder er både skapere og ødeleggere.
Prøv å henge med på denne tankerekken: Sotrastrilen Lars Lauvik skapte det fantastiske tegneseriebladet EON i 2009. Men i et marked der papirbasert underholdning sliter som en KOLS-pasient på Kilimanjaro, gikk bladet dukken noen år senere.

Nå skapte Lars seg en ny karriere. Som kranfører i oljeindustrien. Som så gikk dukken og kastet landet inn i en økonomisk krise.
Sammenhengen burde være tydelig for alle.
Lars Lauvik er en gud. Det han bidrar til å bygge opp, går alltid under. Det er åpenbart at han ikke bryr seg om skjebnen til verken forlagsfolk eller siddiser med stort huslån og Tesla.
Nedenom og hjem skal det, enten vi snakker om bladutgivelser eller en hel næring.

Nå er det tegneseriealbumene som skal rammes. For Lars Lauvik er tilbake i storform med denne utgivelsen. Fansen kan blant annet glede seg over en stemningsfull, spesialtegnet julehistorie, der maurslukeren Tetra rømmer til skogs og finner noen helt andre enn vennene sin å feire julen med.

Vi får også se Gud som ufrivillig blotter og får vite sannheten om Marianne Aulies maleteknikker. Sotras store sønn byr eller på et mørkt eventyr om snømannen Kalle, samt masse annen svimmel galskap.

"EON - Tolvte time" er helt ute nå!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar