tirsdag 15. april 2014

"Hannah" av Nick Alexander

Hannah
Nick Alexander
Roman
350 sider
Oversatt av Joachim Moxon
Bastion Forlag
2014


Nick Alexander (født i 1964) vokste opp noen mil øst for London i den lille kystbyen Margate i Kent. Etter noen omflakkende år med blant annet en periode i New York, har han siden 1990 bodd i den sørøstlige delen av Frankrike. Forfatterkarrieren begynte han i 2004, men det var først med utgivelsen av sin niende roman, "Hannah", høsten 2012 han fikk sitt store gjennombrudd. Et salg på over 300 000 gjorde "Hannah" til en av Storbritannias mest solgte romaner i året etter utgivelsen.
"Hannah" er den første boken av Alexander som utgis på norsk.

"Hva ville du ha gjort om din første kjærlighet kom tilbake for å tilby deg alt du noensinne har drømt om?"Bokens hovedperson er den 38 år gamle Hannah. Hun er lykkelig gift med Cliff og sammen har de en elleve år gammel sønn, Luke.
Hannah lever et nokså uspennende, men normalt liv. Hun har klart å fortrenge ungdomstidens ville drømmer og slått seg til ro med hverdagslivets mange små gleder.
Hun er både stabil og pålitelig, i motsetning til sin mer utagerende søster, Jill.

Denne sommeren har Hannah klart å få med seg Cliff på å leie et hus utenfor Grasse ved den franske riviera sammen med søsteren Jill og hennes homofile venn Tristan.
Hannah forventer ikke noe mer av ferien enn noen deilige uker i solen og avslapning med venner og familie.

I lystig lag, og med en viss påvirkning av vin og for mye sol, avsløres det etterhvert både hemmeligheter og løgner.
Og når Hannah innser at ekteskapet hennes kanskje ikke fullt ut var så bunnsolid som hun trodde, må hun ta noen tøffe beslutninger.

I tillegg ryster, bokstavelig talt, en uventet telefonsamtale fra hennes første store kjærlighet, Hannahs verden.

"Hannah" er en svært god bok. Den kan minne litt om en chick-lit, uten at den er det. Faktisk minner den om en fransk film. En film der det kanskje ikke skjer så mye, men som likevel gir dyp innsikt i menneskets natur.

Karakterene føles både troverdige og ekte.

Historien er for øvrig så mye mer enn bare tilbakekomst av tapt kjærlighet. Den handler om familie og venner, personlig samhandling og dveler ved det som ligger under overflaten bak en såkalt vellykket fasade.

Forfatteren bruker både fortid og nåtid til å bygge et helhetlig bilde.

"Hannah" er uforutsigbar, og historien er karakter drevet fra første til siste side. Likevel evner den å holde på oppmerksomheten.
Og den har en fantastisk avslutning som fullfører historien på tilfredsstillende vis, samtidig som den også gir rom for mer...

Dette er definitivt en page turner, og den er ikke annet enn særdeles vakkert skrevet. Den er nærmest umulig å legge fra seg, og historien inneholder flere uventede vendinger.

Jeg hadde faktisk ikke ventet meg en slik fantastisk og emosjonell roman.

Dette er en svært overbevisende og følelsesmessig fortelling om familiehemmeligheter. Og en bok jeg sterkt anbefaler, kanskje spesielt for de som liker familiedramaer.

Nick Alexander har med "Hannah" ikke bare skrevet en svært god og underholdene roman, men også en bok som vil få leseren til å reflektere over sine egne valg i livet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar