mandag 14. april 2014

"Ondskapens kjeller" av Arne Svingen

Svingens mørke verden - Ondskapens kjeller
Arne Svingen
Illustrasjoner av Torstein Nordstrand
Barnebok
56 sider
Gyldendal Norsk Forlag
2014


Svingens mørke verden er en serie med barnebøker skrevet av Arne Svingen. De første bøkene ble lansert i februar 2012. Felles for alle bøkene er at de inneholder skumle historier. Det er illustrerte grøssere for barn. Hver bok har en avsluttende historie. Det forskjellige hovedpersoner i hver bok, og de behøver derfor ikke leses i rekkefølge.
Alle bøkene er illustrert av Torstein Nordstrand.

Dette er den 11. boka i serien – Svingens mørke verden.

Kine og Sivert er alene hjemme og går ned i kjelleren for å lete etter en skatt. Men noe lever der nede. – Noe som ikke liker å bli vekket.


Søskenparet er alene hjemme. Foreldrene har ikke klart å finne barnevakt. De finner en bok. Den er nedstøvet. Sannsynligvis en bok de har oversett, alle sammen.
Kanskje er den i gjenglemt etter de forrige beboerne av huset. Foreldrene har sagt i fra til barna at de ikke får lov til å gå i kjelleren, men det er så altfor spennende for Kine og Sivert. De er på ferten av en skattejakt.

Historien er inndelt i fem kapitler. Og, den er rik på illustrasjoner, i svart og hvitt. Det er skikkelig spennende og skummelt, selv for meg og. Språket flyter godt. Bokstavene er satt med skriftstørrelse 16, og på annenhver linje.

Arne Svingen reiser rundt på skoler og gjør alt for å bringe frem lesegleden til norske barn. Og, det klarer forfatteren godt. Hele 10 av hans bøker topper leselista til skolebarn.

At alderen er satt til minimum 9 år, passer bra. Jeg forstår godt at forfatteren er populær!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar