onsdag 2. april 2014

"Dustedagboka 6 1/2" av Rachel Renée Russell

Dustedagboka 6 1/2
- Lag din egen Dustedagbok
Rachel Renée Russell
Barnebok
Oversatt av Kirsti Vogt, MNO
Kagge Forlag
2014

Denne spesialutgaven er full av kule tips fra Nikki om hvordan du kan lage din egen dagbok, med plass til å tegne og skrive. La dustekreativiteten strømme!

Rachel Renée Russell er advokat og forfatter. Hun skrev sin første bok som sjetteklassing i bursdagsgave til sine to yngre brødre. Hun har hatt enorm suksess med Dustedagbøkene om
Nikki Maxwell. Bøkene har solgt i fem millioner eksemplarer i USA, og de er solgt til 32 land.

Siden dette er en spesialutgave av "Dustedagboka", gir Nikki leseren områder og sider hvor han/hun kan skrive sin helt egen dagbok og virkelig la det kreative få lov til å utfolde seg.
Her kan f.eks. tanker, følelser, kommentarer eller drømmer få komme frem. Eller hva du nå enn måtte foretrekke!


Nikki Maxwell har siden begynnelsen av skoleåret skrevet dagbok, og vanligvis tar hun den med seg overalt. Men en morgen finner hun ikke dagboken. Den er som sunket i jorden.
Dermed må hun lete etter den. Og mens hun gjør det, og forfølger ulike teorier om hvor den kan være, skriver hun ned en liste med viktige leksjoner å huske på i tilfelle dagboken på ny skulle forsvinne.
Nikkis bestevenninner, Chloe og Zoey, lillesøsteren Brianna, hennes store kjærlighet, Brandon, og erkefienden, den irriterende pene, rike og populære Mackenzie, er alle en del av historien mens Nikki prøver å finne dagboken sin, og hun opplever mye underveis!

Boken er som sedvanlig overfylt med Nikkis skarpe penn, humor og morsomme illustrasjoner.
Denne spesialutgaven av Dustedagboka, har ikke bare en helt ny historie, med alle favorittkarakterene fra serien, å skilte med. Den inneholder også nyttige tips fra Nikki om hvordan man kan skrive sin egen dagbok. Og det finnes rikelig med plass hvor leseren selv kan skrive ned eller tegne sine egne oppføringer.
Etter hver leksjon som Nikki gir, blir det gitt plass slik at leserne kan legge inn sine egne ord (eller tegninger).
Og til sist i boken er det mange tomme sider hvor leseren selv kan skrive eller tegne ting.

Det er ikke bare en ordinær bok i dustedagbokserien, men mer en aktivitetsbok eller arbeidsbok. Her er det bl.a. ulike typer oppgaver som de unge leserne kan bryne seg på.
Ja, her er det virkelig mening at barna selv kan skrive i boken!

Alle som likte de seks foregående bøkene i serien, vil elske denne boken. Og faktisk syntes jeg at det var en utmerket idé av forfatteren å legge en slik unik bok som dette til Dustedagbok serien.
Som de andre bøkene, er denne boken også skrevet i dagboks form og illustrert med mange morsomme tegninger.

Karakterene er unike og morsomme, og det vil for målgruppen være lett å kjenne seg igjen i deres vaner og væremåter. Boken er også lettlest.
Den passer perfekt for alle barn, og kanskje spesielt for de som sliter med, eller er umotiverte, når det kommer til lesingen.

"Dustedagboka 6 1/2" er en morsom og søt bok, og en bok jeg vil anbefale alle barn. Men den vil nok passe aller best for unge jenter i alderen 9 til 14 år.
2 kommentarer:

  1. Jeg lurer på hvem som har illustreret boken dine siden jeg har en presentasjon på skolen og jeg vet ikke hvem som har illustreret den??

    SvarSlett