torsdag 11. september 2014

"Broren" av Olav W. Rokseth

Broren
Olav W. Rokseth
Thriller
384 sider
Gyldendal Norsk Forlag
2014


Olav W. Rokseth (f.1955) er fra Trondheim. Han er utdannet samfunnsviter og har flere reiser i Latin-Amerika og Asia bak seg. Han bor nå i Oslo, der han arbeider som journalist.
Olav W. Rokseth debuterte i 2011 med thrilleren "Et spørsmål om beskyttelse", som fikk svært god mottakelse.

En intenst spennende historie om to brødre, om svik og mot, og om søskenkjærlighet som drives til den ytterste grense. Og deretter enda lenger.
Fem år gamle Daniel er rammet av aggressiv leukemi. Cellegiftbehandlingen virker ikke, og han har maksimum fire uker igjen å leve. Bare én ting kan redde ham: beinmargstransplantasjon fra faren Alex, en norsk etterretningsagent som er forsvunnet under uklare omstendigheter i Afghanistan.


Alex’ bror Jonas er tidligere skarpskytter, og var også vervet i Afghanistan. Under en militær aksjon skyter han en trettenårig gutt, og blir ikke den samme igjen.
Nå drar Jonas tilbake til landet han trodde han hadde forlatt for alltid. Han må finne broren og redde Daniel. Sammen med sin afghanske veiviser Omaid begir han seg inn i fjellene, blant leiemordere og rivaliserende talibangrupperinger, og en lokalbefolkning som rives mellom sin tradisjonelle gjestfrihet og ønsket om hevn mot utenlandske okkupanter.

"Broren" er en intenst spennende historie om to brødre, om svik og mot, og om søskenkjærlighet som drives til den ytterste grense. Og deretter enda lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar