tirsdag 16. september 2014

"Superstudent" av Olav Schewe

Superstudent
Hvordan lære mer effektivt og få bedre karakterer med studieteknikk
Olav Schewe
208 sider
Universitetsforlaget
2014

Olav Schewe (f. 1988) har vært opptatt av studieteknikk og hva som skal til for å skape gode prestasjoner i over ti år. Han har holdt kurs og coachet studenter og elever i dette i Norge og i utlandet. Olav er utdannet innen økonomi og administrasjon fra University of Oxford i Storbritannia, Norges Handelshøyskole i Bergen og University of California, Berkeley i USA.

Ønsker du å lære mer effektivt og få bedre karakterer? Vil du finne ut hvordan du kan få frem det beste i deg som student, uten å ofre all fritid? Da er dette boken for deg.
"Superstudent" er en helt ny type bok. Den er basert på råd fra ekte superstudenter, samt det beste fra over 40 bøker om det å studere smartere og oppnå gode resultater. Forfatteren har selv gått fra å være en gjennomsnittselev til toppstudent ved hjelp av disse teknikkene. I "Superstudent" deler han alt du trenger å vite for at også du skal lykkes med studiene.

Boken er delt inn i de tre delene LÆR EFFEKTIVT (studieteknikk), PRESTER OPTIMALT (prøver og eksamen) og TENK RETT (motivasjon og mentalitet). Hver del inneholder en rekke råd og teknikker som du kan ta i bruk allerede fra dag én.

– Norske studenter er mer opptatt av å lykkes med studiene enn noensinne, sier forfatter og Oxford-student Olav Schewe. På rekordtid har hele første- og andreopplaget av boka "Superstudent" blitt revet bort.  

– Denne boka har virkelig truffet blink blant norske studenter. At en slik type bok selger ut på under en måned er det sjelden vi opplever, sier sjefredaktør i Universitetsforlaget, Hege Gundersen. Etter to måneder har vi utrolig nok allerede måttet bestille tre opplag. 

"Superstudent" er skrevet av Oxford-studenten Olav Schewe (26), som beskriver seg selv som en gjennomsnittlig student som har oppnådd toppkarakterer ved hjelp av metodene han beskriver i boka. Disse metodene er like nyttige for elever i videregående som for universitets- og høyskolestudenter.

– Å få gode karakterer handler ikke bare om intelligens. Forskning har vist at så mye som 75 % av læring skyldes andre faktorer enn intelligens. Måten du studerer på er derfor utrolig viktig, og det er dette boka handler om, forteller Schewe. 

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på budskapet i boka. Dette kan bli årets julegave til både studenter og elever, forteller Gundersen i Universitetsforlaget. 

Med seg har Schewe fått blant annet kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, Selda Ekiz fra NRK og TV2-programleder Harald Rønneberg som deler sine beste tips fra studietiden. 

«Gjennom studiene hadde jeg flere politiske verv som tok mye tid. Derfor har det alltid vært viktig for meg å lære effektivt når jeg setter meg ned for å studere. Målet mitt var alltid å få pensum ned på en A4-side. Å ha alt på en side gjorde at jeg kunne se helheten – og senere huske den», er blant tipsene kunnskapsminister Røe Isaksen deler i boka.

1 kommentar:

  1. For et flott bilde du har fått i headingen din :) Sånne bøker kan være veldig interessante. Vi skaffet oss en annen av samme type da gutten i huset begynte på ungdomsskolen i høst. Den var spesielt beregnet på de som skal lære seg Tysk i en fei, så den var veldig aktuell. Takk for tipset, denne skal jeg se nærmere på.

    SvarSlett