torsdag 11. september 2014

"Våpenskjold" av Thomas Enger

Våpenskjold
Thomas Enger
Krim
392 sider
Gyldendal Norsk Forlag
2014

Thomas Enger (f. 1973) har tidligere jobbet som journalist. Han debuterte med kriminalromanen "Skinndød" i 2010, som allerede før lansering vakte stor oppsikt i utlandet. Det var den første frittstående boka i en bredt anlagt serie om journalisten Henning Juul. Serien er nå solgt til 24 land. I tillegg til å skrive bøker, komponerer han musikk. Thomas Enger bor på Grünerløkka i Oslo.

En gammel hemmelighet. Et mørkt kapittel. Noen som er villig til å gå over lik.

Dypt i de svenske skoger, på høstjaktens første dag, blir en eldre mann skutt og drept. Det var ikke et vådeskudd.
Småbarnsmoren Hedda Hellberg skulle til Italia i tre uker for å pleie sine sår etter farens død. Hun dukker aldri opp på hotellet. Alle spor etter Hedda slutter på Gardermoen.
Journalisten Nora Klemetsen kjente Hedda som ung, og involverer seg personlig i Heddas sak, hun kan ikke tro at

Hedda har forlatt mann og barn frivillig. Enda mer gåtefullt blir det da Heddas navn dukker opp i forbindelse med drapet i Sverige.
Henning Juuls liv dreier seg bare om én ting: å finne svaret på hvem som tente på bygården der hans og Noras lille sønn Jonas omkom. Sporene Henning følger, dukker opp i saken Nora jobber med, og snart befinner de seg begge på farlig grunn. Noen er villig til å drepe for å beskytte sin hemmelighet, en hemmelighet som har forgreininger til et mørkt kapittel i europeisk historie.

Av meg får "Våpenskjold" terningkast6. Men så skal man alltid begrunne! Det er krimgåten. Fordi kurven blir brattere jo lenger du leser romanen.

Men, så er det hovedpersonene. Det som skjedde. Forfatteren skildrer jo alt fra et barns perspektiv til våre eldste eldre med en klokhet, som bare forteller mye om han.

Og naturen og miljøet rundt. Det er gjennomført. Det virker så lekende lett skrevet. Håper at skriveprosessen var slik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar