tirsdag 30. september 2014

"HIT-metoden" av Dr. Michael Mosley (med Peta Bee)

HIT-metoden
HøyIntensitetsTrening
Dr. Michael Mosley
med Peta Bee
Dokumentar
208 sider
Oversatt fra engelsk av Lisbeth Kristoffersen
Gyldendal Norsk Forlag
2014

Michael Mosley (f. 1957) tok sin første eksamen ved Oxford University før han begynte å utdanne seg til lege ved Royal Free Hospital i London. Da han var ferdig utdannet, begynte han i BBC. Der har han vært vitenskapsjournalist, tv-produsent og har også de siste årene blitt en godt kjent programleder. Han har skrevet og vært programleder for serier på BBC One, Two, Three og Four samt BBC Radio Four. Han har fått en rekke tv-priser, blant annet Royal Television Society Award. British Medical Association har kåret ham til årets medisinske journalist. Han er gift med en lege og har fire barn.

Peta Bee er en prisvinnende journalist som skriver jevnlig for The Times, Daily Mail og Sunday Times. Hun er utdannet innen idrettsvitenskap og ernæring og er sertifisert løpetrener. Medical Journalists' Association kåret Peta til årets frilansjornalist i 2008 og 2012. Hun dukker med jevne mellomrom opp på tv og radio og har utgitt flere bøker om helse og trening. Hun bor sammen med familien sin i  Berkshire i England.

Hemmeligheten bak HIT-metoden. Bli friskere og i bedre form ved å trene kun 10 minutter 3 ganger i uken.

10 måter HIT-metoden forbedrer din helse på:

1. Hjelper deg å gå ned i vekt - raskt!
2. Reduserer appetitten
3. Undertrykker sulthormoner
4. Øker stoffskiftet
5. Styrker hjertehelsen
6. Senker kolesterolet
7. Reduserer risikofaktorene for kreft og diabetes
8. Stabiliserer blodsukkerverdiene
9. Forbedrer muskelspenningen
10. Øker levealderen

Hvor lite kan man trene og likevel komme i bedre form?

Kodeordet er HIT (HøyIntensitetsTrening). Forskning viser at svært korte kraftanstrengelser med superhøy intensitet gir enorm treningseffekt - uansett alder og form. Oppskriften er trening som bare tar ti minutter - utført tre ganger i uka. Boken gir deg et allsidig treningsprogram, vitenskapelige fakta om treningsmetoden og forklarer på en enkel og instruktiv måte hvordan du skal komme i gang med denne revolusjonerende treningsmetoden.

"HIT-metoden" er et særdeles nyttig redskap, først og fremst på grunn av dens tilgjengelighet og enkelhet.

Dette er ikke en bok for toppidrettsutøvere, men en gjennomsnittlig voksen person som er på jakt etter utprøvde metoder som kan forbedre kondisjon og forsinke  (og til og med reversere) en forverring av helsen.

En av bokens styrker, er hvordan forskningen som ligger til grunn for HIT-metoden, blir presentert. Det henvises til en passe mengde av studier. Slik unngår forfatterne at leserne mister interessen, noe som fort kunne ha vært resultatet dersom de hadde referert til en uendelig mengde med forskningsresultater. Noe de saktens kunne ha gjort, om ønskelig.
Studiene presenteres dessuten med lett forståelige begreper.

Jeg har lest en rekke lignende bøker, med ellers overbevisende informasjon, som falt igjennom når det kom til å oversette prinsippene til det praktiske.
Denne boken går heldigvis ikke i den fellen. Forfatterne har nemlig utformet programmer som er enkle å følge, og ikke minst enkle å forstå.

"HIT-metoden" er en svært interessant bok, som også gir gode vitenskapelige forklaringer på treningsmetoden den beskriver. Nå gjenstår det bare å teste det ut!

Boken tilbyr revolusjonerende råd om hvordan vi kan redusere farene ved vår stillesittende livsstil. Det i seg selv mener jeg gir kraftfull gjenklang.

Dette er den eneste treningsboken du trenger. Den vil forandre livet ditt!

Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar