torsdag 2. oktober 2014

"Bringebærpiken" av Karen Swan

Bringebærpiken
Karen Swan
Roman
543 sider
Oversatt av Helene Limås
Apropos Forlag
2013

Karen Swan bor i Sussex i Storbritannia, sammen med mann og tre barn. Når barna lar henne få lov, skriver Karen bøker hjemme i familiens tømmerhus. Herfra har hun utsikt over det vakre landskapet i South Downs.

Karen Swan begynte sin karriere som motejournalist og har jobbet for Tatler, Vogue og YOU magasin. Hun valgte å slutte i jobben for å oppdra sine barn og oppfylle drømmen om å bli forfatter på heltid.

"Bringebærpiken" er en fengslende, romantisk og hjertevarm roman om det å følge sine innerste drømmer.
Når Cassie (32) giftet seg med tenåringskjæresten var hun altfor ung. Nå, ti år senere har ekteskapet hennes havarert. Mannen har bedratt henne i flere år. Livet til Cassie er sønderknust. Likevel er hun fast bestemt på å finne lykken igjen.

Dette tar henne fra den beskyttede overklassetilværelsen i det landlige Skottland til New York, Paris og London.

Bestevenninnene fra skoledagene, Kelly, Anouk og Suzy, bestemmer at hun skal bo flere måneder hos hver av dem, i de tre respektive byene.

I hver av byene forsøker Cassie å finne det livet hun er ment å skulle leve, og kanskje til og med den mannen som hun er ment å skulle elske.

Det blir en utfordrende og eventyrlig reise, der Cassie treffer mennesker som får henne til å se seg selv i et helt nytt lys. Sakte, men sikkert finner hun fotfeste i sin nye tilværelse.

Selv om denne historien hverken er spesiell unik eller original i litteraturens verden, innrømmer jeg likevel dens sterke appell til meg. Kanskje det hadde noe å gjøre med hvordan Cassie fra en tilværelse i sorg og sjokk, tross alt klarte å reise seg igjen (bl.a. ved å bruke et år på å utforske fremmede steder og på samme tid finne seg selv).

Jeg fant det særdeles tilfredsstillende å lese om Cassies eventyr i New York, Paris og London. Jeg fikk et umiddelbart ønske om å være i stand til å gjøre den samme reisen selv.

Jeg likte nok best å lese om New York, som for øvrig får det meste av fokuset i boken.

Dessuten fikk forfatterens vittige humor meg til å le, mens intensiteten av Cassies følelser nesten fikk meg til å gråte.

Karakterene er slike morsomme kvinner som jeg umiddelbart skulle ønske at jeg kjente. Kelly og Anouk er stilige, sofistikerte kvinner, som synes å ha alt de noensinne kunne ønske seg. Min favoritt blant Cassies venninner er Suzy, hvis liv kanskje er det mest realistiske av de tre kvinnene. Hun er lykkelig gift og med et barn på vei.

Selv om Cassie tidvis kunne være i overkant naiv, som fremmed i hver by, hadde jeg likevel den dypeste medfølelse for henne igjennom hele boken. Jeg ble virkelig rystet over måten mannen hennes hadde bedratt henne på og de følelsene hun måtte hanskes med som medfølgende resultat.

Selv om jeg likte Cassies tre venninner, var Henry, Suzys bror, min favoritt karakter i boken.
Han var både vittig, spennende og ikke minst hadde han bena godt plantet på jorden, særlig i forhold til mange av bokens andre karakterer.

Boken er både velskrevet og engasjerende, og jeg lot meg tiltrekke av Cassies selvoppdagende reise og de ​​ulike kulturene hun møtte.

Jeg vil anbefale boken "Bringebærpiken" på det sterkeste. Karen Swans skriver på vakkert vis og den måten som dykker hun inn kvinnelige vennskap på og hvor dype disse båndene er, finnes det knapt maken til i denne type bøker.
Hennes deskriptive måte av New York, Paris og London transporterte meg nærmest direkte til hver av disse tre storbyene.

"Bringebærpiken" kaster lys over både gleder og sorger i livet, samt vennskap og kjærlighet, i noen av de mest glamorøse byene på jorden. Hvis du liker bøker med temaer som reise, mote, vennskap og romantikk så bør du definitivt gå til anskaffelse av denne boken. En ting som i hvert fall er sikkert; boken appellerer til alle de av dere som er håpløse romantikere.

Jeg kommer definitivt til å være på utkikk etter flere bøker fra Karen Swan i tiden fremover.

NB. "Bringebærpiken" er tilgjengelig i pocket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar