torsdag 23. oktober 2014

"Menn, penger og sjokolade" av Menna van Praag

Menn, penger og sjokolade
Menna van Praag
Roman
223 sider
Oversatt av Astrid Eggesvik
Silke Forlag
2014

Menna van Praag er forfatter, journalist og sjokoladeelsker. Etter en åpenhjertig samtale samtale med sin mor så hun livet sitt i et helt nytt lys, og det ble begynnelsen på "Menn, penger og sjokolade".

Menna van Praag bor i Cambridge sammen med sin mann og skriver på sin neste bok.

"Menn, penger og sjokolade" forteller en hjertevarm historie om en ensom og deprimert ung kvinne som klarer å bryte fri fra et ensformig, mekanisk liv og som finner mot til å leve ut sine drømmer.

Maya hater livet sitt. På Universitetet i Oxford, levde hun av å skrive, men nå sliter hun med å holde det gående på morens kafé (Café Kakao). Hennes kjærlighetsliv er heller ikke mye å skryte av. Hun har lenge vært betatt av Jake,


en av kaféens faste kunder. Han hadde til og med flørtet med henne, men hun visste at det var slik han oppførte seg overfor alle. Maya ønsker å forandre livet sitt, men hun aner ikke hvordan hun skal gjøre det.

En dag møter hun Rose, en klok gammel dame som besøker kaféen. Rose synes å kjenne Maya bedre enn det hun selv gjør, og dermed begynner en reise i selvoppdagelse og utvikling.
For Maya blir Rose en slags mentor. Hun oppmuntrer Maya til å stille seg selv noen vanskelige spørsmål som vedrører livet og hva som virkelig vil gjøre henne lykkelig.

"Menn, penger og sjokolade" er en svært inspirerende bok om det å kunne strekke seg etter sine drømmer.

Hovedpersonen Maya, har en drøm for sitt liv, men tror det er umulig å realisere den.
Men ved hjelp og støtte fra en rekke usedvanlige mennesker, finner Maya en måte å levendegjøre drømmen sin på. Det er en sann fryd å følge henne gjennom de ulike stadiene av frykt, oppgitthet, håp og til sist når hun griper tak i sin drøm.

Forfatteren skriver godt og gir et levende bilde av Maya og de andre karakterene. Og de er alle like troverdige som de er tredimensjonale.

Noe jeg likte spesielt godt med boken, var at den ikke fremsto som en slags belærende selvhjelps manuell. Den evnet også på et utmerket vis å kombinere en interessant fiktiv historie med særdeles gode råd.

Historien er dyptfølende og humoristisk, noe som gjør denne boken morsom å lese og til en sann inspirasjon for alle som måtte ønske seg et magisk liv.

"Menn, penger og sjokolade" er en vakker bok som jeg mener at alle bør lese. Den er full av varme, humor og visdom, og er en kraftfull påminnelse om hva som skal til for å skape litt magi i livet og for å oppdage nøklene til både trivsel og tilfredshet.

Underveis i historien som fortelles er det mange inspirerende, strålende og uventede øyeblikk som forandrer måten du ser ditt eget liv på, i hvert fall virket de slik på meg.

Dette er en flott og dyp bok som er en sann fryd å lese. Avslutningsvis har forfatteren lagt igjen mange oppskrifter, slik at vi som leser boken kan oppleve Mayas favoritter når hun skal unne seg selv noe.

Føler du at det er noe som mangler i livet ditt, så kan denne boken virkelig gjøre underverker for deg.

Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar