tirsdag 24. september 2013

"Easy" av Tammara Webber

Easy
Tammara Webber
Sjanger: Roman
Målgruppe: 16-30 år
Oversetter: Cecilie Winger
Antall sider: 336
Cappelen Damm
2013
Tammara Webber er en amerikansk, bestselgende forfatter. Hun har bl.a. skrevet ungdomsbok-serien Between the Lines. Boken Easy ble utgitt 2012.
Hun beskriver seg selv som en håpefull romantikker som forguder romaner med en lykkelig slutt. Hun begrunner dette med at det er mange nok triste avslutninger i det virkelige liv.
Før hun begynte å skrive på heltid, jobbet hun bl.a. som student veileder, økonomisk rådgiver og kontorsjef. Hun er gift med sin ungdoms kjæreste og er mor til tre voksne barn.

Jacqueline er en klassisk musiker. Hun bestemmer seg for å følge med sin mangeårige kjæreste til et akademisk universitet. Kun uker etter studiestart dumper han henne. For Jacqueline er kjærlighetssorgen uutholdelig.
I et forsøk på å muntre henne opp, drar hennes bestevenn henne med til en Halloween fest. Men på denne festen skjer det noe skremmende, og nærmest tragisk med henne.

På dette punktet begynner livet hennes å ta noen uventede vendinger, og med hjelp fra to nye bekjentskaper, Landon og Lucas, klarer hun endelig legge forholdet til ekskjæresten bak seg.
Via økonomi professoren blir Jacquelines kjent med veilederen Landon. De to blir gode venner.
Problemet er bare at den eneste kontakten de har, er over mail. Til å begynne med virker Landon noe nedlatende, men snart utvikler mailene seg til å bli både av det vittige og uformelle slaget. Noen ganger hun tror Landon flørter med henne, men i hennes noe skjøre emosjonelle tilstand, er hun ikke helt sikker.
Samtidig blir hun avstandsforelsket i økonomi klassens bad boy, Lucas. Han er mystisk og reservert, men ekte.
I det hun føler at hun trenger å ta en avgjørelse mellom de to, blir hemmeligheter avslørt for henne.

Lucas er nok bokens mest interessante og komplekse karakter. Fra å være en nærmest ikke-eksisterende fyr, for deretter å være nesten overalt. Landon var også en fin fyr, og det var nok han som holdt Jacquelines bein trygt plantet på bakken. Men det var Lucas som varmer hennes hjerte.
Lucas har en svært mørk fortid. En hendelse har formet den han har blitt.
Han har blitt skadet, men likevel blitt styrket i ettertid, noe hans beskyttende natur overfor Jacqueline vitner om.
Det var rett og slett en vakker leseopplevelse å se de to helbrede hverandres sår!
Jeg er særdeles imponert over Tammara Webbers diktning, spesielt måten hun har håndtert et veldig mørkt og følsomt tema på. Hvis Easy er en pekepinn på hennes kommende bøker, kan jeg ikke annet enn å vente i spenning.
Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar