lørdag 21. september 2013

"Superdetektiven Smart og andre krimhistorier" av Manfred Mai

Superdetektiven Smart og andre krimhistorier
Manfred Mai
Illustratør:  Heribert Schulmeyer
Oversetter: Ute Neumann
Sjanger: Barnebok, 6-9 år
Cappelen Damm 
2013

Manfred Mai er født i 1949, og en tysk forfatter. Som student begynte han å skrive historier og dikt inspirert av sin egen barndom.
I 1978 ble de første tekstene hans publisert. Siden da har han utgitt utallige bøker. Han har skrevet bøker både for barn, ungdom og voksne.
Manfred Mai foretrekker å skrive for barn. Dette skyldes i hovedsak at han tidligere har arbeidet som lærer i barneskolen og at han har to døtre. Han ønsker å hjelpe barn med sine historier og dikt, og til bedre å forstå sine omgivelser.

"Superdetektiven Smart og andre krimhistorier" er en bok i Lesepirater-serien. Dette er en lettlest serie for barn som nettopp har knekt lesekoden. Lettlest tekst, fargerike og morsomme illustrasjoner og flere historier i samme bok gjør "Lesepirater" til en sikker vinner blant barna på småskoletrinnet.

Det er 22 utgivelser i salg i denne serien.

"Superdetektiven Smart og andre krimhistorier" inneholder flere korte krimhistorier:
Mamma gjemmer Davids gaver fordi Mamma vet at David liker å løse vanskelige saker. Derfor får han aldri bursdagsgavene på vanlig måte. Videre kan du lese om den gangen Mari og Jonas hjelper politiet med å fange en veskenapper. Eller du kan lese om støvelsporene under vinduet og tyver i butikken. Hvor er det blitt av ballen til Max? Og pennen til Sofie? Heldigvis er Mari og Jonas, Max og Nelli- og selveste Superdetektiven Smart på saken!
Mer kan jeg ikke røpe, da jeg vil ødelegge spenningen for de som skal lese boka.

Boka inneholder åtte små og spennende krimhistorier, trykt i store, lett synbare bokstaver med muntre og fargerike illustrasjoner. Den har som mål å motivere unge detektiver til å lese.
Men foreldre trenger ikke å være bekymret. Her er det ingen historier som er for skumle for bokens målgruppe. Forfatteren skriver godt. Språket er enkelt. Historiene er fulle av treffende formuleringer og enkeltscener. Boka egner seg ypperlig for barn som nettopp har lært å lese. Men den vil også passe for de litt yngre barna som blir lest for.
Dette er en bok som barn vil lese igjen og igjen, og den vil garantert gi mye glede. Den vil garantert skape nysgjerrige små lesere som vil kaste seg over de ulike historiene. På alle måter en helstøpt og god barnebok.
Anbefales!

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar