lørdag 7. september 2013

"Kristoffer Blink - Driblekongen" av Ronny Solvik Engebretsen

Kristoffer Blink - Driblekongen
Ronny Solvik Engebretsen
Barne-/ungdomsbok, 9-13 år
158 sider
Kagge forlag
2013

Bokas forfatter, Ronny Solvik Engebretsen er født i 1975, oppvokst i Drammen og nå bosatt i Asker. Han arbeider med merkevarebygging og markedsføring. Som mange andre fotballspilllernde barn drømte også Ronny om å bli fotballproff i England. Men til tross for mange treningstimer, ble det med drømmene, akkurat som for de fleste andre unge dagdrømmere.
Fotballinteressen er derimot fremdeles like stor nå i voksen alder, og han følger samtlige serierunder fra England med stor interesse.

Driblekongen er andre bok i en serie som heter Kristoffer Blink. Helten er Kristoffer, en gutt på 11 år, med et stort forballtalent. Han bor sammen med moren sin, og han spiller fotball for klubben Gamlesiden FK. Den store drømmen hans er å bli proff og spille for favorittlaget Manchester United. Men laget han spiller for er ikke spesielt gode. De har elendige baneforhold, og treneren er en lite fotballkyndig korpsdirigent. Sønnen til kommunens ordfører spiller for den

rivaliserende  naboklubben Nysiden. Derfor er det lite håp for at kommunen vil gjøre noe med Gamlesiden FKs baneforhold.
Så en dag dukker en litt mystisk mann opp i nabolaget. Kristoffer oppdager at mannen er svært god til å trikse. Han finner også ut at mannen både har vært proffspiller og trener i England. Han heter Nico, og sier til slutt seg villig til å trene Gamlesiden FK. Samtidig går det et rykte om at en russisk millionær vil bygge både kjøpesenter og stadion i byen. Men for at Kristoffers klubb Gamlesiden FK skal kunne få ny fotballbane, må de slå Nysiden i en turnering .

Forfatteren forteller en historie med et klart, godt og enkelt språk. Han skaper nok en litt enkel og kanskje naiv verden der de snille er snille, de håpløse virkelig håpløse og de slemme, slemme. Altså en verden i en karikert utgave. For en voksen leser er historien både trivelig og forutsigbar.
Boka forteller en artig historie, som er full av fortellerglede, og mange vil helt sikkert ha stor glede av den. Målgruppen er barn og ungdom i alderen 9-13 år. Den vil nok passe best for dem som liker fotball, og kanskje spesielt for de som holder med Manchester United. Dette er en bok som formidler både strategier i fotball, og i livet generelt.
Anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar